Hvor kommer du til å trille mest?
I by? I terreng? På asfalt eller grus? På snø? Underlaget har betydning for hva slags vogn du bør velge. Velg en vogn med hjultype som vil passe familiens bruk, og et understell med demping som gir babyen god komfort der dere kommer til å trille. Om dere, for eksempel, skal gå mye på skogsvei eller i ulendt terreng, vil god demping og riktige hjul gjøre at barnet ligger behagelig og ikke våkner av dumper og småstein.
Hvordan bor dere?
Om dere bor i leilighet er det viktig at bagen er enkel å bære med seg. Et understell som blir kompakt sammenslått er praktisk om det skal oppbevares i en trang entré eller oppgang.
Skal vognen tas med mye i bil?
Vognen bør få plass i bilen dere har eller planlegger å kjøpe. Det kan være lurt å teste vognen i bilen. Total demontering hver gang vognen skal inn og ut, kan skape en god del frustrasjon.
Reiser familien mye med offentlige kommunikasjonsmidler?
I så fall er det lurt å velge en vogn som er kompakt og smidig på små flater. Tenk på hvordan vognen vil være på en full buss eller trikk som i tillegg har trappetrinn. Teleskophåndtak er å foretrekke når vognen må dras opp trapper.
Er familien aktiv?
Om du ønsker å jogge med vognen etterhvert, kan det være lurt å gå for en litt mer sportslig variant eller et merke som tilbyr ekstra sportsunderstell.
Planlegger dere flere barn i nær fremtid?
Da kan det være en idé å gå for en vogn som kan brukes av flere barn samtidig.
Hvor stor trenger babybagen/liggedelen å være?
Størrelsen på liggedelen avgjør hvor lenge barnet kan bruke bagen. De fleste babybager er godkjent opp til barnet veier 9 kg. Pleier barna i familien deres å bli lange, er det lurt å velge en bag som er relativt lang slik at barnet ikke vokser ut av den raskt. Lengden på liggedelene varierer en del. Årstiden babyen blir født på, har også litt å si. En vinterpose i dun eller ull tar litt ekstra plass, og en høstbaby som skal bruke vinterpose gjennom en hel høst, vinter og eventuelt vår, kan trenge litt lengre liggedel.